Zomer: KinderKompaskaart van juli

01-07-2019

 

Deze maand staat de wijzerkaart ‘Zomer’ centraal. De zomer gaat over bloei, in de zomer laat de natuur zich van haar uitbundigste kant zien. Er zijn veel kleuren en geuren buiten. Insecten kruipen, zoemen en fladderen in het rond. Bomen staan vol in het blad en nemen maximaal zonlicht op met hun bladeren. Het is het seizoen van stralen en pronken. Alles komt tot volle wasdom en ontplooiing.

Ga zo vlak voor de zomervakantie, of aan de start van de zomervakantie, eens na waar jij nu staat. Wat heb je bereikt? Waar werkt je naar toe? Waar kun jij trots op zijn? Waar mag jij mee pronken? En doe je dit ook? Kun je genieten van wat je tot nu toe hebt bereikt? Wat kun jij deze zomer vieren? Neem eens de tijd om over deze vragen na te denken. Schrijf er wat over op dan kun je het later nog eens teruglezen.

Misschien kun je al nieuwe plannen maken voor na de zomer. Of je stelt dit nog even uit en gaat eerst genieten van de lange dagen en wat meer vrije tijd.

Hoe je deze zomer ook gaat beleven: zeilend, zwemmend, luierend, fietsend, tuinierend, lezend, huppelend… geniet ervan en laat als het kan even de boel de boel.

Inspiratiekaart 'Het groene hart'

De lente is nu echt losgebarsten! De regen en het warmere weer heeft alles in 'no time' tot leven gebracht. Je kunt nu buiten dan ook heel veel tinten groen vinden. Die vele tinten verdwijnen als het echt zomer wordt, dan is alles meer dezelfde tint en ook een diepere kleur groen. Dat bedenk ik niet, das echt waar, let er maar eens op. Verzamel buiten 5 verschillende tinten groen. Dit kunnen bladeren zijn, bloemschermen, grassen etc. Pak dan een vel papier en waterverf. Schilder een hartje in het midden in de lichtste tint groen die je hebt gevonden. Meng dan de 2de tint groen en schilder een groter hart in deze tint om het eerste hart. Meng zo ook de andere tinten groen totdat je een groot groen hart hebt in 5 tinten groen. Laat drogen en knip het hart uit. Leg de gevonden natuurlijke tinten groen om het hart heen of rangschik ze er bovenop.