Jaartraining “Contact met je natuur”

De jaartraining “Contact met je Natuur’ doorkruist alle seizoenen. Deze training bestaat uit 10 dagdelen, 1 keer per maand op vrijdagochtend. Je traint zo iedere maand je creativiteitsspieren. Want ja, creativiteit kun je trainen, door te oefenen en uit te proberen. De ochtend activeert je creativiteit, die komt in beweging door DOEN. De rest van de maand kun je verder gaan met wat je opgestart hebt. Of je laat het voor wat het is.  Alleen al door iedere maand een impuls te geven aan je creativiteit wordt die wakker geschud of opgeschud.

De training is voor iedereen toegankelijk, je hoeft geen ervaring te hebben om mee te kunnen doen. Je mag wel ervaring hebben natuurlijk. Daar bouwen we dan op verder. Al doende leer je. De training is niet gericht op specialiseren en verdiepen, maar juist op ontdekken en verkennen. Het proces staat centraal, resultaat is niet belangrijk. Je zintuigen worden aangesproken en een grote variatie aan technieken wordt gebruikt (tekenen, schilderen, vilten, boetseren, mixed media, textiele werkvormen). De activiteiten zijn afgestemd op de tijd van het jaar.

Natuur en kunst zitten verweven in de training, je verbindt je eigen creativiteit met natuur en kunst. Wat je maakt is uniek en persoonlijk. Zo kom je steeds meer in contact met jouw natuurlijke manier van werken. Vandaar de naam ‘Contact met je Natuur’. Om dit te bereiken is het nodig om je vertrouwde manier van werken af en toe te verlaten.

De training voelt als wandelen op een kronkelend bospad, op een aangename manier. En net als je denkt: “Wat heerlijk dit pad!”, slaan we een ander bospad in om dit  te verkennen.

 

 

Voor wie is deze training?

 • Je wilt tijd voor jezelf reserveren en je creativiteit ontwikkelen in een groene omgeving.
 • Je wilt een nieuwe impuls voor je creativiteit op een rustige manier
 • Je wilt meer verbondenheid met de natuur ervaren en vaker naar buiten
 • Je wilt vaker met kinderen naar buiten, maar weet niet hoe of wat dan te doen
 • Je vindt creativiteit belangrijk voor jezelf of (je) kinderen maar weet er geen start mee te maken.
 • Je wilt meer eigenheid kwijt in door jouw gemaakte werkstukken.
 • Je wilt een grotere rol voor kunst in je leven of in dat van kinderen.

Wat doe je tijdens de training?

Je traint 10 ochtenden je creativiteit en ontdekt je unieke manier van uiten. Je gaat aan de slag met materialen uit de natuur, tekent, schildert, vilt, werkt met klei… Je krijgt veel verschillende materialen en technieken aangeboden.

De ochtend zit vol, je wordt goed aan het werk gezet. Je MAAKT. Alles wat je maakt is uniek. Je creativiteit komt in beweging en dat geeft een goed gevoel! Je krijgt de kans om te (her)ontdekken hoe jouw creativiteit zich laat zien.

Iedere 3 maanden staat een andere kunstenaar of kunststroming centraal. Wat je maakt is een combinatie van natuur, kunst en eigen inbreng. Resultaat doet er niet toe, het gaat om het plezier en het ontspannen werken.

Wat verandert er als je de training doet?

 • Je neemt meer ruimte voor de ontwikkeling van je eigen creativiteit
 • Je hebt meer oog voor de natuur, je ziet, voelt en ruikt letterlijk meer
 • Je wordt ‘wakkerder’ voor de veranderingen per seizoen
 • Je durft meer los te laten en spontaner te zijn
 • Je ervaart meer rust en ontspanning
 • Je weet (weer) dat het gaat om het plezier van iets maken, het doen, en niet om het perfecte resultaat.
 • Je krijgt meer inzicht in de werking van kleuren, vormen en compositie
 • Je leert meer over kunst en op welke manieren je naar kunst kunt kijken

Wat is verder handig om te weten?

De training vindt plaats in en rondom de verbouwde schuur van Meer Tinten Groen in Someren (Noord-Brabant), midden in het groen, weg van de drukte van alledag. Je werkt van 9.30 tot 12.00 uur.

De groepen van de jaartraining starten ieder jaar in september. Er zijn drie groepen van ieder maximaal 8 deelnemers. Soms kun je later instromen als er plek is.

De jaartraining kost 175 euro, alles inclusief.

Wil je kennis komen maken? Kom dan naar het open atelier op zondag 9 juli! Van 11.00 – 16.00 uur is het atelier van Meer Tinten Groen open voor iedereen die belangstelling heeft of even rond wil kijken. Inschrijven is dan ook mogelijk.

Weet je voldoende en wil je meedoen? Schrijf je dan nu al in, via het aanmeldformulier van de jaartraining, dan kun je zeker deelnemen. Als je voor het eerst mee komt doen, dan kun je het beste inschrijven voor training 3. Heb je nog vragen? Bel of mail gerust: info@meertintengroen.nl of 06-11886126.

Is een training te intensief? Voor kleine groepen (tot 10 personen) verzorg ik workshops op maat. Leuk om een keer te doen met collega’s, vrienden of familie. Bel of mail me voor meer informatie.

 

Inspiratiekaart 'in de war'

De natuur is dit voorjaar een beetje in de war. Alles groeit en bloeit eerder dan normaal. Komend weekend tikken we zelfs al zomerse temperaturen aan. Ik raak er ook een beetje van in de war. Wat mij helpt als ik wat in de war ben is het ordenen van dingen. Doe daarom net als mij en ga buiten eens op zoek naar allerlei kleine dotjes kleur: stukjes van bladeren (de vele tinten groen die er nu zijn, ongelooflijk!) en stukjes van bloemen die nu bloeien bijvoorbeeld. Orden ze dan van licht naar donker of maak een kleurenverloop zoals in de kleurencirkel. Van geel via oranje naar rood naar paars naar blauw en dan via groen weer naar geel. Brengt mij rust in mijn hoofd en ik word ontzettend blij van al die kleuren. En o ja, op een neutrale ondergrond werkt het het beste, presentatie doet ertoe!