Seizoentrainingen

Wil je gedurende een aantal weken aan je creativiteit werken? Doe dan mee met een zomer-, herfst-, winter- of lente-training! Ieder seizoen wordt deze twee keer gegeven, op dinsdagmiddag of donderdagochtend. De training duurt 5 weken. Vijf weken lang iedere week een dagdeel tijd en aandacht voor het trainen van je creativiteit. Want ja die kun je trainen, net als je conditie, door oefening!

Elke seizoentraining is anders van karakter en afgestemd op het seizoen. Zo is de zomertraining bijvoorbeeld veel kleurrijker en uitbundiger dan de wintertraining. Tijdens alle trainingen ga je concreet en onderzoekend aan de slag. Het proces staat centraal, resultaat is niet belangrijk. Je zintuigen worden aangesproken en een grote variatie aan technieken wordt gebruikt (tekenen, schilderen, vilten, boetseren, mixed media, textiele werkvormen). Je hoeft geen ervaring te hebben om mee te kunnen doen. Wat je maakt is uniek en persoonlijk.

 

 

 

Voor wie is deze training?

 • Je wilt tijd voor jezelf reserveren in een groene omgeving
 • Je wilt zonder prestatiedruk creatieve technieken uitproberen
 • Je wilt je op een creatieve manier verdiepen in het karakter van een seizoen
 • Je wilt tijd besteden aan je creativiteit maar het komt er niet van
 • Je wilt laagdrempelig met iets nieuws starten
 • Je houdt van korte trainingen die snel iets opleveren

Wat doe je tijdens de training?

Je gaat 1 ochtend of 1 middag per week aan de slag met verschillende materialen (potlood en papier, verf, krijt, klei, materialen uit de natuur, wol). Je krijgt  activiteiten aangeboden waarbij je tekent, schildert, vilt, werkt met klei… Je wordt goed aan het werk gezet, het is echt een training, je MAAKT. Wat je maakt is een combinatie van de gebruikte materialen en technieken, met vaak een handjevol kunst ter inspiratie en natuurlijk jouw eigen invulling. Het kan niet fout, de activiteiten zijn zo samengesteld dat het altijd goed komt. Het gaat om het plezier van het maken en daar ontspanning in vinden.

Wat verandert er als je de training doet?

 • Je wordt ‘wakkerder’ voor het seizoen
 • Je maakt kennis met materialen en technieken waar je nog niet eerder mee gewerkt hebt
 • Je herontdekt het plezier van iets maken zonder dat het meteen iets moet voorstellen
 • Je hebt meer zicht op hoe jouw creativiteit zich uit
 • Je weet beter hoe je verder kunt gaan met het ontwikkelen van je creativiteit
 • Je neemt meer ruimte voor de ontwikkeling van je creativiteit

Welke praktische zaken zijn handig om te weten?

De training vindt plaats in en rondom het atelier van Meer Tinten Groen in Someren (Noord-Brabant), midden in het groen, weg van de drukte van alledag. Je werkt van 9.30 tot 12.00 uur (donderdag) of van 13.30 tot 16.00 uur (dinsdag). Je kiest voor een vast dagdeel, 5 dinsdagmiddagen of 5 donderdagochtenden.

Kosten zijn 125 euro per training, alles inclusief.

Tijdens het open atelier op 9 juli kun je een nog betere indruk krijgen van de trainingen, sfeer proeven en het bos verkennen. Van 11.00 tot 16.00 uur ben je van harte welkom! Inschrijven voor een training is dan ook mogelijk.

Weet je voldoende? Schrijf je dan nu al in, bij voorkeur door het invullen van het aanmeldformulier van de gekozen training. Dan ben je verzekerd van deelname.

Er is slechts plek voor max. 8 personen per training, en iedere training wordt maar 2 keer per seizoen aangeboden, dus wacht niet te lang!

 

Inspiratiekaart 'Herfst'

Hoera, het is weer herfst! Een seizoen waarin er veel verandert in de natuur: bladeren verkleuren en vallen van de bomen, paddenstoelen verschijnen, bloemen laten hun zaden vallen, het licht wordt zachter, de lucht vochtiger. Dieren en planten bereiden zich voor op de komende winter. Een ideale tijd om met een mand of tas het bos in te gaan en herfstschatten te verzamelen. Een leuke manier om dit te doen is via een 'scavenger hunt'. Een soort speurtocht in de natuur. Maak hiervoor voordat je vertrekt een lijstje met materialen die je wilt vinden. Een tiental stuks is voldoende. Wat kun je zoal op het lijstje zetten? Een eikel, een geel herfstblad, een groen glimmend blad, een stukje schors, een veer, een rode bes, een dennenappel, een grasspriet, een tak en een uitgebloeide bloem. Of 10 materialen met geur of 10 groentinten of 10 eikels van klein naar groot. Je kunt eindeloos variëren. Met kinderen is het altijd een succes. Maak weer thuis een plekje vrij voor je verzamelde materialen. Zo haal je de herfst een beetje in huis.