Winter

02-12-2019

Winter, een tijd van bezinnen en tot rust komen. De natuur gaat in rust, vertraagt. De afgelopen dagen is de winter in de natuur echt begonnen. Het oogt winters, de meeste bladeren zijn gevallen en het vriest ’s nachts licht. Het geeft een rustige winterse sfeer en levert prachtige kleuren en luchten op. Voor de meeste mensen is december juist een drukke maand. Een feestmaand waarin veel geregeld en gekocht wordt. Druk druk druk. Toch is het goed om af en toe eens stil te staan bij wat je allemaal doet en moet. Waar je het zo druk mee hebt. De activiteit ‘vertelboom’ biedt een mogelijkheid om dit te doen. Zie elders op deze website.

De advent is begonnen, een tijd van voorbereiding op kerst en het ernaar toe leven. Wie kent dit nog? Iedere week wordt meer licht ontstoken, terwijl de dagen steeds korter worden richting kerst. De natuur wordt steeds donker, gaat steeds meer in rust, wij mensen omhullen ons met steeds meer licht. Om dan met kerst de overwinning van het licht op het donker te vieren. Een mooi gegeven.

Ik wens ieder een fijne adventstijd, kerst en een mooie afsluiting van het jaar toe. Met warmte, gezelligheid en mooie momenten. En af en toe een moment van rust en bezinning zodat je kunt luisteren en stilstaan bij wat belangrijk voor je is.

Inspiratiekaart 'Het groene hart'

De lente is nu echt losgebarsten! De regen en het warmere weer heeft alles in 'no time' tot leven gebracht. Je kunt nu buiten dan ook heel veel tinten groen vinden. Die vele tinten verdwijnen als het echt zomer wordt, dan is alles meer dezelfde tint en ook een diepere kleur groen. Dat bedenk ik niet, das echt waar, let er maar eens op. Verzamel buiten 5 verschillende tinten groen. Dit kunnen bladeren zijn, bloemschermen, grassen etc. Pak dan een vel papier en waterverf. Schilder een hartje in het midden in de lichtste tint groen die je hebt gevonden. Meng dan de 2de tint groen en schilder een groter hart in deze tint om het eerste hart. Meng zo ook de andere tinten groen totdat je een groot groen hart hebt in 5 tinten groen. Laat drogen en knip het hart uit. Leg de gevonden natuurlijke tinten groen om het hart heen of rangschik ze er bovenop.