Verlangen naar de zon

02-03-2020

Zon waar ben je? Zet je stralen aan, stuur de wolken naar de maan! Zo op het einde van de winter verlang ik echt naar de zon, licht en warmte, warme zonnestralen op m’n gezicht. Ik kijk de bollen bijna uit de grond en houd de steeds dikker wordende knoppen van bladeren en voorjaarsbloeiers in de gaten. Het kan niet lang meer duren totdat de lente begint! Zo’n zin in, zeker na de afgelopen weken met veel regen en wind. Gelukkig staat de website van Meer Tinten Groen deze maand in het teken van de zon. De maand maart in ‘t zonnetje. Dat belooft veel goeds.

Mooi ook dat het KinderKompas deze kaart aanwijst als kinderkompaskaart van de maand, past in ieder geval bij wat ik nodig heb nu. Hopelijk past het bij meer mensen die dit lezen. Warmte, licht en inspiratie brengt deze kaart met zich mee. Ik ga zeker 1 van de doe-opdrachten doen die hoort bij deze kaart en je elders op deze site terug kunt vinden. Want warmte, licht en inspiratie komt meestal niet zomaar aanwaaien. Iets doen helpt mij vaak. Ik dobbel 5, zonnestempels maken.  Zo haal ik in ieder geval de zon in huis ook al is het buiten nog grijs. Wat mij ook helpt om me zonniger te voelen zijn (bol)bloemen, kleding aantrekken in vrolijke kleuren, foto’s van zonnige vakanties bekijken en mensen opzoeken die vrolijk en zonnig zijn.

Ik wens je veel zon toe deze maand. En is het zonnig buiten? Trek dan snel je jas aan en ga met je gezicht richting de zon stil staan. Even genieten van de warmte en het licht.

 

Winter: KinderKompaskaart van december

Tovertak. Pak een wit papier en een wit vetkrijt of een kaars. Ga naar buiten en zoek een tak met een mooie vorm. Neem de tak mee naar binnen. Teken de tak met het witte krijt op het papier. Je ziet dus niet goed wat je doet. Teken lekker dik, doe meerdere pogingen om de tak te tekenen. Tover de tak tevoorschijn met ecoline. Nog meer toverzin? Ga dan nog een keer naar buiten om materialen te verzamelen en tover nog meer natuur tevoorschijn!

Lees meer