Verlangen naar de zon

02-03-2020

Zon waar ben je? Zet je stralen aan, stuur de wolken naar de maan! Zo op het einde van de winter verlang ik echt naar de zon, licht en warmte, warme zonnestralen op m’n gezicht. Ik kijk de bollen bijna uit de grond en houd de steeds dikker wordende knoppen van bladeren en voorjaarsbloeiers in de gaten. Het kan niet lang meer duren totdat de lente begint! Zo’n zin in, zeker na de afgelopen weken met veel regen en wind. Gelukkig staat de website van Meer Tinten Groen deze maand in het teken van de zon. De maand maart in ’t zonnetje. Dat belooft veel goeds.

Mooi ook dat het KinderKompas deze kaart aanwijst als kinderkompaskaart van de maand, past in ieder geval bij wat ik nodig heb nu. Hopelijk past het bij meer mensen die dit lezen. Warmte, licht en inspiratie brengt deze kaart met zich mee. Ik ga zeker 1 van de doe-opdrachten doen die hoort bij deze kaart en je elders op deze site terug kunt vinden. Want warmte, licht en inspiratie komt meestal niet zomaar aanwaaien. Iets doen helpt mij vaak. Ik dobbel 5, zonnestempels maken.  Zo haal ik in ieder geval de zon in huis ook al is het buiten nog grijs. Wat mij ook helpt om me zonniger te voelen zijn (bol)bloemen, kleding aantrekken in vrolijke kleuren, foto’s van zonnige vakanties bekijken en mensen opzoeken die vrolijk en zonnig zijn.

Ik wens je veel zon toe deze maand. En is het zonnig buiten? Trek dan snel je jas aan en ga met je gezicht richting de zon stil staan. Even genieten van de warmte en het licht.

 

Inspiratiekaart 'Herfst'

Hoera, het is weer herfst! Een seizoen waarin er veel verandert in de natuur: bladeren verkleuren en vallen van de bomen, paddenstoelen verschijnen, bloemen laten hun zaden vallen, het licht wordt zachter, de lucht vochtiger. Dieren en planten bereiden zich voor op de komende winter. Een ideale tijd om met een mand of tas het bos in te gaan en herfstschatten te verzamelen. Een leuke manier om dit te doen is via een 'scavenger hunt'. Een soort speurtocht in de natuur. Maak hiervoor voordat je vertrekt een lijstje met materialen die je wilt vinden. Een tiental stuks is voldoende. Wat kun je zoal op het lijstje zetten? Een eikel, een geel herfstblad, een groen glimmend blad, een stukje schors, een veer, een rode bes, een dennenappel, een grasspriet, een tak en een uitgebloeide bloem. Of 10 materialen met geur of 10 groentinten of 10 eikels van klein naar groot. Je kunt eindeloos variëren. Met kinderen is het altijd een succes. Maak weer thuis een plekje vrij voor je verzamelde materialen. Zo haal je de herfst een beetje in huis.