Verlangen naar de zon

02-03-2020

Zon waar ben je? Zet je stralen aan, stuur de wolken naar de maan! Zo op het einde van de winter verlang ik echt naar de zon, licht en warmte, warme zonnestralen op m’n gezicht. Ik kijk de bollen bijna uit de grond en houd de steeds dikker wordende knoppen van bladeren en voorjaarsbloeiers in de gaten. Het kan niet lang meer duren totdat de lente begint! Zo’n zin in, zeker na de afgelopen weken met veel regen en wind. Gelukkig staat de website van Meer Tinten Groen deze maand in het teken van de zon. De maand maart in ’t zonnetje. Dat belooft veel goeds.

Mooi ook dat het KinderKompas deze kaart aanwijst als kinderkompaskaart van de maand, past in ieder geval bij wat ik nodig heb nu. Hopelijk past het bij meer mensen die dit lezen. Warmte, licht en inspiratie brengt deze kaart met zich mee. Ik ga zeker 1 van de doe-opdrachten doen die hoort bij deze kaart en je elders op deze site terug kunt vinden. Want warmte, licht en inspiratie komt meestal niet zomaar aanwaaien. Iets doen helpt mij vaak. Ik dobbel 5, zonnestempels maken.  Zo haal ik in ieder geval de zon in huis ook al is het buiten nog grijs. Wat mij ook helpt om me zonniger te voelen zijn (bol)bloemen, kleding aantrekken in vrolijke kleuren, foto’s van zonnige vakanties bekijken en mensen opzoeken die vrolijk en zonnig zijn.

Ik wens je veel zon toe deze maand. En is het zonnig buiten? Trek dan snel je jas aan en ga met je gezicht richting de zon stil staan. Even genieten van de warmte en het licht.

 

Inspiratiekaart 'Het groene hart'

De lente is nu echt losgebarsten! De regen en het warmere weer heeft alles in 'no time' tot leven gebracht. Je kunt nu buiten dan ook heel veel tinten groen vinden. Die vele tinten verdwijnen als het echt zomer wordt, dan is alles meer dezelfde tint en ook een diepere kleur groen. Dat bedenk ik niet, das echt waar, let er maar eens op. Verzamel buiten 5 verschillende tinten groen. Dit kunnen bladeren zijn, bloemschermen, grassen etc. Pak dan een vel papier en waterverf. Schilder een hartje in het midden in de lichtste tint groen die je hebt gevonden. Meng dan de 2de tint groen en schilder een groter hart in deze tint om het eerste hart. Meng zo ook de andere tinten groen totdat je een groot groen hart hebt in 5 tinten groen. Laat drogen en knip het hart uit. Leg de gevonden natuurlijke tinten groen om het hart heen of rangschik ze er bovenop.