Vader: KinderKompaskaart van juni

03-06-2019

Juni: zonneschijn, wolken, buien, volop groei, de natuur toont steeds meer kleur. Ook de Vader-kaart van het KinderKompas is kleurrijk. Als de wijzer van het KinderKompas stopt bij “Vader” dan is er aandacht nodig voor het mannelijke in je leven. Het kan over je vader gaan, maar ook over het mannelijke deel in jezelf, of een broer. Bij jongens kan het gaan over het ontwikkelen van jongen tot man. De kaart gaat ook over de linkerhersenhelft: daadkracht, moed, vechtlust, opkomen voor jezelf, het rationele, het logisch denken.

Doe de opdracht eens die elders op de website staat beschreven. Wat voor informatie geeft het verzamelen van de materialen en het maken van een geheel jou? Hoe lang is het geleden dat je zoiets hebt gedaan? Krijg je het voor elkaar? Wat voor materialen verzamel je en wat voor manier kies je om alles vast te maken? Wat zegt dit over jou ?

In de tekening van het KinderKompas zie je aspecten die bij een vader kunnen horen. Een doel stellen en behalen, op avontuur gaan, sport & spel, verder kijken dan je neus lang is, buiten zijn, bewegen, durven, grappen maken…. Welk stukje herken je in jezelf of je vader? Wat niet? Wat zou jij zelf tekenen in de cirkels?

Inspiratiekaart 'Het groene hart'

De lente is nu echt losgebarsten! De regen en het warmere weer heeft alles in 'no time' tot leven gebracht. Je kunt nu buiten dan ook heel veel tinten groen vinden. Die vele tinten verdwijnen als het echt zomer wordt, dan is alles meer dezelfde tint en ook een diepere kleur groen. Dat bedenk ik niet, das echt waar, let er maar eens op. Verzamel buiten 5 verschillende tinten groen. Dit kunnen bladeren zijn, bloemschermen, grassen etc. Pak dan een vel papier en waterverf. Schilder een hartje in het midden in de lichtste tint groen die je hebt gevonden. Meng dan de 2de tint groen en schilder een groter hart in deze tint om het eerste hart. Meng zo ook de andere tinten groen totdat je een groot groen hart hebt in 5 tinten groen. Laat drogen en knip het hart uit. Leg de gevonden natuurlijke tinten groen om het hart heen of rangschik ze er bovenop.