Mini-expo in RaRiteitenkabinet

13-09-2022

In september en oktober zijn er wat kleine werken van mij te zien in het RaRiteitenkabinet van Jacq Madou op het Vorstermansplein in Heusden (gemeente Asten). Jacq heeft een soort kast gemaakt waarin hij wisselende mini-expo’s toont. Een spontaan en charmant initiatief waar ik heel blij van word.

Ik heb het RaRiteitenkabinet nu dus in gebruik . Wat is erin te zien:

  • ‘Last tree standing’ een boompje op een oude stronk. Heb ik gemaakt naar aanleiding van de bosbranden in de Peel.
  • ‘Stil-leven’, 2 mini-versies van bollen/zaden die ingebakerd zijn. Barstensvol leven, wachtend op het goede moment om te ontkiemen.
  • ‘Take care’, miniatuur van mens-figuurtje die water geeft aan een boompje. Nog op tijd? Het is de hoogste tijd om te gaan zorgen voor onze planeet, anders stort alles in. Het figuurtje staat dan ook wat wankel bovenop een toren. Tis oppassen geblazen voor de mens.

Dus ben je in de buurt, ga dan even kijken!

Inspiratiekaart 'Winter'

Het lied van de winter. Ga naar buiten en neem een stevig wit papier mee en een potlood. Zoek een stille plek op en ga zitten of sta stil. Luister naar de geluiden van de winter. Om nog beter te kunnen luisteren, gebruik je de techniek van het 'stillen'. Sluit je ogen en plaats je handen als kommetjes achter je oren. Luister nu naar de geluiden om je heen. Krakende takken, de wind, vogels, menselijke geluiden... Open je ogen weer en teken de geluiden die je hoort op het papier, zodat je 'het lied van de winter' krijgt. De wind kan een golvende lijn worden, vogelgeluiden kunnen puntjes en streepjes worden... Harde geluiden teken je groot en dik, zachte geluiden dun. Stilte kan een lange rechte lijn of een onderbreking worden. Een plotseling geluid een dikke stip of een vlek. Neem je tekening mee naar binnen en werk uit door de lijnen een kleur te geven of te verduidelijken.