Mini-expo in RaRiteitenkabinet

13-09-2022

In september en oktober zijn er wat kleine werken van mij te zien in het RaRiteitenkabinet van Jacq Madou op het Vorstermansplein in Heusden (gemeente Asten). Jacq heeft een soort kast gemaakt waarin hij wisselende mini-expo’s toont. Een spontaan en charmant initiatief waar ik heel blij van word.

Ik heb het RaRiteitenkabinet nu dus in gebruik . Wat is erin te zien:

  • ‘Last tree standing’ een boompje op een oude stronk. Heb ik gemaakt naar aanleiding van de bosbranden in de Peel.
  • ‘Stil-leven’, 2 mini-versies van bollen/zaden die ingebakerd zijn. Barstensvol leven, wachtend op het goede moment om te ontkiemen.
  • ‘Take care’, miniatuur van mens-figuurtje die water geeft aan een boompje. Nog op tijd? Het is de hoogste tijd om te gaan zorgen voor onze planeet, anders stort alles in. Het figuurtje staat dan ook wat wankel bovenop een toren. Tis oppassen geblazen voor de mens.

Dus ben je in de buurt, ga dan even kijken!

Inspiratiekaart 'Het groene hart'

De lente is nu echt losgebarsten! De regen en het warmere weer heeft alles in 'no time' tot leven gebracht. Je kunt nu buiten dan ook heel veel tinten groen vinden. Die vele tinten verdwijnen als het echt zomer wordt, dan is alles meer dezelfde tint en ook een diepere kleur groen. Dat bedenk ik niet, das echt waar, let er maar eens op. Verzamel buiten 5 verschillende tinten groen. Dit kunnen bladeren zijn, bloemschermen, grassen etc. Pak dan een vel papier en waterverf. Schilder een hartje in het midden in de lichtste tint groen die je hebt gevonden. Meng dan de 2de tint groen en schilder een groter hart in deze tint om het eerste hart. Meng zo ook de andere tinten groen totdat je een groot groen hart hebt in 5 tinten groen. Laat drogen en knip het hart uit. Leg de gevonden natuurlijke tinten groen om het hart heen of rangschik ze er bovenop.