Mini-expo in RaRiteitenkabinet

13-09-2022

In september en oktober zijn er wat kleine werken van mij te zien in het RaRiteitenkabinet van Jacq Madou op het Vorstermansplein in Heusden (gemeente Asten). Jacq heeft een soort kast gemaakt waarin hij wisselende mini-expo’s toont. Een spontaan en charmant initiatief waar ik heel blij van word.

Ik heb het RaRiteitenkabinet nu dus in gebruik . Wat is erin te zien:

  • ‘Last tree standing’ een boompje op een oude stronk. Heb ik gemaakt naar aanleiding van de bosbranden in de Peel.
  • ‘Stil-leven’, 2 mini-versies van bollen/zaden die ingebakerd zijn. Barstensvol leven, wachtend op het goede moment om te ontkiemen.
  • ‘Take care’, miniatuur van mens-figuurtje die water geeft aan een boompje. Nog op tijd? Het is de hoogste tijd om te gaan zorgen voor onze planeet, anders stort alles in. Het figuurtje staat dan ook wat wankel bovenop een toren. Tis oppassen geblazen voor de mens.

Dus ben je in de buurt, ga dan even kijken!

Inspiratiekaart 'Energie'

Alle kleuren van de regenboog. Iedere kleur heeft een eigen karakter, een eigen energie. Ik word altijd vrolijk van veel verschillende kleuren bij elkaar, daar krijg ik energie van. In de natuur kun je veel kleuren vinden, zeker als je goed kijkt. Een manier om veel verschillende stukjes kleur te vinden is door een wandeling te maken waarbij je kleurensnippers (die je vooraf uit bijv. een tijdschrift hebt gescheurd) meeneemt. Dus een snipper rood, geel, blauw, oranje, groen, paars, en als je wilt nog andere kleuren die je aanspreken. Stop de snippers kleur in een envelop. Nu kun je op pad. Pak een snipper in je hand en kijk of je ergens op de grond of in de berm / het bos, waar je dan ook bent, iets ziet met dezelfde kleur of een stukje van dezelfde kleur. Maak er een foto van of raap het op als dit kan. Probeer op deze manier zoveel mogelijk kleuren te vinden. Je vindt vast veel kleuren, de hele wereld is gekleurd! Maak thuis een (digitale) collage van je vondsten, dat wordt zeker een kleurrijk geheel.