Mini-expo in RaRiteitenkabinet

13-09-2022

In september en oktober zijn er wat kleine werken van mij te zien in het RaRiteitenkabinet van Jacq Madou op het Vorstermansplein in Heusden (gemeente Asten). Jacq heeft een soort kast gemaakt waarin hij wisselende mini-expo’s toont. Een spontaan en charmant initiatief waar ik heel blij van word.

Ik heb het RaRiteitenkabinet nu dus in gebruik . Wat is erin te zien:

  • ‘Last tree standing’ een boompje op een oude stronk. Heb ik gemaakt naar aanleiding van de bosbranden in de Peel.
  • ‘Stil-leven’, 2 mini-versies van bollen/zaden die ingebakerd zijn. Barstensvol leven, wachtend op het goede moment om te ontkiemen.
  • ‘Take care’, miniatuur van mens-figuurtje die water geeft aan een boompje. Nog op tijd? Het is de hoogste tijd om te gaan zorgen voor onze planeet, anders stort alles in. Het figuurtje staat dan ook wat wankel bovenop een toren. Tis oppassen geblazen voor de mens.

Dus ben je in de buurt, ga dan even kijken!

Inspiratiekaart 'Geluid'

De eerste maanden van het jaar verlangen we vaak naar de lente. De lente met al haar frisse kleuren, vogelgeluiden, nieuw leven. Het duurt alleen nog even voordat het zover is! Ook in de winter zijn er vogelgeluiden en andere geluiden te horen. Probeer de volgende oefening maar eens uit. Zoek een plek in de natuur waar je even rustig stil kunt worden. Ga staan met je ogen dicht en neem een moment om 'te stillen'. Ga dan luisteren naar wat je hoort. Probeer een tiental verschillende geluiden te onderscheiden. Dit kunnen natuurgeluiden zijn zoals de wind, vogels, regen, gekraak van bladeren, maar ook verkeersgeluiden, stemmen..... Laat je verrassen door de diversiteit van de geluiden van de winter!