Lentebodes

21-02-2023

Hoera, de lente komt eraan! Vandaag maakte ik een rondje door bos en tuin en vond al vele lentebodes. Ik werd verrast door wat er allemaal al bloeit of in aantocht is. Hoe dapper staan bolgewassen te stralen tussen het bruine afgevallen blad!

Elders op deze site vind je een activiteit om zelf op zoek te gaan naar lentebodes. Ik deel hier een paar foto’s van wat ik zoal tegenkwam: dwergirissen, diverse soorten narcissen, heel veel krokussen, zelfs al meiklokjes (Leucojum) en een vlier met ontluikend blad. En niet op de foto: enorm veel sneeuwklokjes. Genieten!

 

Inspiratiekaart 'De lente hangt in de lucht'

Lentebodes. Pak een lege eierdoos en neem deze mee naar buiten. Maak een wandeling waarbij je op zoek gaat naar lentebodes. Lentebodes kondigen de lente aan. Het kunnen de eerste dapper bloeiende krokussen zijn, of knoppen aan takken die bijna opengaan.... Ga op zoek naar groen, kleur en of geur. Verzamel kleine stukjes lente in de eierdoos. Zo haal je de lente al een stukje in huis. Als je meer een type bent om geluiden van lentebodes te verzamelen dan kan dit prima met je smartphone. Zeker op een zonnige dag zijn bijvoorbeeld vogels al volop te horen. Met de app 'tjilp' kun je opzoeken welke vogels je hebt gehoord.