Lente

01-03-2019

 

De lente kwam dit jaar al vroeg op gang. We hebben al een paar echte lente-dagen achter de rug. De lente brengt alles in beweging, dat is dit jaar wel heel zichtbaar. Krokussen en narcissen bloeien vroeg, de vogels fluiten al volop, de takken van een aantal soorten bomen dragen al bloesem, mensen hebben al last van hooikoorts…..

De voorjaarszon geeft veel energie. Dus als die zich laat zien, grijp dan je kans en neem even een zonnebad. De lente nodigt uit om naar buiten te gaan en je handen uit de mouwen te steken. Geef je tuin een opknapbeurt, doe een (kleine of grote) voorjaarsschoonmaak, laat het winterse stof uit je huis verdwijnen, ruim een kast op. Grote of kleine klussen, wat nu bij je past.

Als het KinderKompas deze kaart aanwijst dan is het tijd voor een nieuw begin. Wat wil je doen, opstarten, beginnen of verder laten groeien? Deze zachte kaart biedt veel mogelijkheden. Je krijgt hulp van de lente, het meest krachtige groeiseizoen van het jaar. De doe-opdracht van deze maand nodigt je uit om dansend de lente te starten. Veel plezier!

Inspiratiekaart 'Het groene hart'

De lente is nu echt losgebarsten! De regen en het warmere weer heeft alles in 'no time' tot leven gebracht. Je kunt nu buiten dan ook heel veel tinten groen vinden. Die vele tinten verdwijnen als het echt zomer wordt, dan is alles meer dezelfde tint en ook een diepere kleur groen. Dat bedenk ik niet, das echt waar, let er maar eens op. Verzamel buiten 5 verschillende tinten groen. Dit kunnen bladeren zijn, bloemschermen, grassen etc. Pak dan een vel papier en waterverf. Schilder een hartje in het midden in de lichtste tint groen die je hebt gevonden. Meng dan de 2de tint groen en schilder een groter hart in deze tint om het eerste hart. Meng zo ook de andere tinten groen totdat je een groot groen hart hebt in 5 tinten groen. Laat drogen en knip het hart uit. Leg de gevonden natuurlijke tinten groen om het hart heen of rangschik ze er bovenop.