Lente

01-03-2019

 

De lente kwam dit jaar al vroeg op gang. We hebben al een paar echte lente-dagen achter de rug. De lente brengt alles in beweging, dat is dit jaar wel heel zichtbaar. Krokussen en narcissen bloeien vroeg, de vogels fluiten al volop, de takken van een aantal soorten bomen dragen al bloesem, mensen hebben al last van hooikoorts…..

De voorjaarszon geeft veel energie. Dus als die zich laat zien, grijp dan je kans en neem even een zonnebad. De lente nodigt uit om naar buiten te gaan en je handen uit de mouwen te steken. Geef je tuin een opknapbeurt, doe een (kleine of grote) voorjaarsschoonmaak, laat het winterse stof uit je huis verdwijnen, ruim een kast op. Grote of kleine klussen, wat nu bij je past.

Als het KinderKompas deze kaart aanwijst dan is het tijd voor een nieuw begin. Wat wil je doen, opstarten, beginnen of verder laten groeien? Deze zachte kaart biedt veel mogelijkheden. Je krijgt hulp van de lente, het meest krachtige groeiseizoen van het jaar. De doe-opdracht van deze maand nodigt je uit om dansend de lente te starten. Veel plezier!

Inspiratiekaart 'Herfst'

Hoera, het is weer herfst! Een seizoen waarin er veel verandert in de natuur: bladeren verkleuren en vallen van de bomen, paddenstoelen verschijnen, bloemen laten hun zaden vallen, het licht wordt zachter, de lucht vochtiger. Dieren en planten bereiden zich voor op de komende winter. Een ideale tijd om met een mand of tas het bos in te gaan en herfstschatten te verzamelen. Een leuke manier om dit te doen is via een 'scavenger hunt'. Een soort speurtocht in de natuur. Maak hiervoor voordat je vertrekt een lijstje met materialen die je wilt vinden. Een tiental stuks is voldoende. Wat kun je zoal op het lijstje zetten? Een eikel, een geel herfstblad, een groen glimmend blad, een stukje schors, een veer, een rode bes, een dennenappel, een grasspriet, een tak en een uitgebloeide bloem. Of 10 materialen met geur of 10 groentinten of 10 eikels van klein naar groot. Je kunt eindeloos variëren. Met kinderen is het altijd een succes. Maak weer thuis een plekje vrij voor je verzamelde materialen. Zo haal je de herfst een beetje in huis.