Lente in lucht

17-03-2022

Het eerste kievitsei-ei is weer gevonden! Voor mij betekent dat dat de lente nu echt in aantocht is. De kievit is misschien wel mijn favoriete vogel. Het typische geluid van de kievit brengt me terug naar m’n kinderjaren, toen ik vaak met de hond door de velden liep. Kieviten waren overal om ons heen. Tegenwoordig zijn er veel minder kieviten helaas. En toch, als ik nu bij mij achter het huis door het veld loop dan zitten er ieder jaar nog een paar koppeltjes. Buitelend, duikvluchten makend, druk in de weer met het afleiden van de aandacht van hun nest op de kale akker. Hun eigenwijze kuif en sierlijkheid vind ik prachtig. Maar het mooist is toch hun roep, dat geluid geeft me voorjaarskriebels. Laat de lente maar komen!

Inspiratiekaart 'Energie'

Alle kleuren van de regenboog. Iedere kleur heeft een eigen karakter, een eigen energie. Ik word altijd vrolijk van veel verschillende kleuren bij elkaar, daar krijg ik energie van. In de natuur kun je veel kleuren vinden, zeker als je goed kijkt. Een manier om veel verschillende stukjes kleur te vinden is door een wandeling te maken waarbij je kleurensnippers (die je vooraf uit bijv. een tijdschrift hebt gescheurd) meeneemt. Dus een snipper rood, geel, blauw, oranje, groen, paars, en als je wilt nog andere kleuren die je aanspreken. Stop de snippers kleur in een envelop. Nu kun je op pad. Pak een snipper in je hand en kijk of je ergens op de grond of in de berm / het bos, waar je dan ook bent, iets ziet met dezelfde kleur of een stukje van dezelfde kleur. Maak er een foto van of raap het op als dit kan. Probeer op deze manier zoveel mogelijk kleuren te vinden. Je vindt vast veel kleuren, de hele wereld is gekleurd! Maak thuis een (digitale) collage van je vondsten, dat wordt zeker een kleurrijk geheel.