Lente in lucht

17-03-2022

Het eerste kievitsei-ei is weer gevonden! Voor mij betekent dat dat de lente nu echt in aantocht is. De kievit is misschien wel mijn favoriete vogel. Het typische geluid van de kievit brengt me terug naar m’n kinderjaren, toen ik vaak met de hond door de velden liep. Kieviten waren overal om ons heen. Tegenwoordig zijn er veel minder kieviten helaas. En toch, als ik nu bij mij achter het huis door het veld loop dan zitten er ieder jaar nog een paar koppeltjes. Buitelend, duikvluchten makend, druk in de weer met het afleiden van de aandacht van hun nest op de kale akker. Hun eigenwijze kuif en sierlijkheid vind ik prachtig. Maar het mooist is toch hun roep, dat geluid geeft me voorjaarskriebels. Laat de lente maar komen!

Inspiratiekaart 'Het groene hart'

De lente is nu echt losgebarsten! De regen en het warmere weer heeft alles in 'no time' tot leven gebracht. Je kunt nu buiten dan ook heel veel tinten groen vinden. Die vele tinten verdwijnen als het echt zomer wordt, dan is alles meer dezelfde tint en ook een diepere kleur groen. Dat bedenk ik niet, das echt waar, let er maar eens op. Verzamel buiten 5 verschillende tinten groen. Dit kunnen bladeren zijn, bloemschermen, grassen etc. Pak dan een vel papier en waterverf. Schilder een hartje in het midden in de lichtste tint groen die je hebt gevonden. Meng dan de 2de tint groen en schilder een groter hart in deze tint om het eerste hart. Meng zo ook de andere tinten groen totdat je een groot groen hart hebt in 5 tinten groen. Laat drogen en knip het hart uit. Leg de gevonden natuurlijke tinten groen om het hart heen of rangschik ze er bovenop.