Inschrijven voor een training

03-08-2023

De zomervakantie is begonnen, ook al zou je het met dit regenachtige weer momenteel niet zeggen! Waar je ook bent deze zomer en wat je ook doet: veel plezier, geniet van de tijd voor jezelf en de andere invulling van je dag!

De vakantietijd leent zich goed voor het maken van nieuwe plannen of het overdenken van wat je anders wilt gaan doen na de vakantie. Misschien wil je wel meer tijd besteden aan je creativiteit? Bewust rustmomenten inbouwen in je drukke leven? Iets nieuws leren? Meer in contact komen met de natuur om je heen?

Als dat zo is dan is het volgen van een training bij Meer Tinten Groen vast iets voor jou. De inschrijvingen staan open, ook in de vakantie. Zie elders op deze site een aanmeldformulier. Daar zie je ook dat er nog enkele plekken vrij zijn in de groepen van de jaartraining ‘Contact met je natuur’. De herfst training heeft nog 1 plekje op dinsdagmiddag, een paar meer op de donderdagmorgen. In alle andere seizoentrainingen zijn meer plekken vrij, die starten dan ook pas in 2024. Maar ook hiervoor komen al inschrijvingen binnen, en je kunt maar alvast een plekje reserveren.

Een fijne zomer, omarm het weer ;), ga toch lekker naar buiten, en wie weet tot ziens in een training!

 

Inspiratiekaart 'Herfst'

Hoera, het is weer herfst! Een seizoen waarin er veel verandert in de natuur: bladeren verkleuren en vallen van de bomen, paddenstoelen verschijnen, bloemen laten hun zaden vallen, het licht wordt zachter, de lucht vochtiger. Dieren en planten bereiden zich voor op de komende winter. Een ideale tijd om met een mand of tas het bos in te gaan en herfstschatten te verzamelen. Een leuke manier om dit te doen is via een 'scavenger hunt'. Een soort speurtocht in de natuur. Maak hiervoor voordat je vertrekt een lijstje met materialen die je wilt vinden. Een tiental stuks is voldoende. Wat kun je zoal op het lijstje zetten? Een eikel, een geel herfstblad, een groen glimmend blad, een stukje schors, een veer, een rode bes, een dennenappel, een grasspriet, een tak en een uitgebloeide bloem. Of 10 materialen met geur of 10 groentinten of 10 eikels van klein naar groot. Je kunt eindeloos variëren. Met kinderen is het altijd een succes. Maak weer thuis een plekje vrij voor je verzamelde materialen. Zo haal je de herfst een beetje in huis.