Even bijkomen in ’t groen

24-06-2022

De zomer is losgebarsten, in de natuur, maar ook in het sociale leven heb ik het gevoel. Veel dingen te doen, veel gezelligheid, tis een drukte van jewelste. Mensen komen weer volop bij elkaar nu het weer kan en willen tonen wat ze doen. Dit uit zich in (inhaal)feestjes, voorstellingen, exposities. Leuk maar soms ook veel. Tenminste voor mij wel. In de tuin werken of door het bos wandelen is voor mij een goede manier om bij te komen. Me omringen met tinten groen. Mijn eindwerk voor de Academie voor Schone Kunsten in Arendonk sluit hierbij aan. Het is een ‘groene schulp’ geworden. Een schulp van blad waar ik met mijn hoofd in kan gaan staan. Even ‘stillen’, een moment voor mezelf. Met m’n hoofd in het groen wordt ik weer rustig en kan ik er weer tegenaan. Een fijne zomer allemaal!

Inspiratiekaart 'Energie'

Alle kleuren van de regenboog. Iedere kleur heeft een eigen karakter, een eigen energie. Ik word altijd vrolijk van veel verschillende kleuren bij elkaar, daar krijg ik energie van. In de natuur kun je veel kleuren vinden, zeker als je goed kijkt. Een manier om veel verschillende stukjes kleur te vinden is door een wandeling te maken waarbij je kleurensnippers (die je vooraf uit bijv. een tijdschrift hebt gescheurd) meeneemt. Dus een snipper rood, geel, blauw, oranje, groen, paars, en als je wilt nog andere kleuren die je aanspreken. Stop de snippers kleur in een envelop. Nu kun je op pad. Pak een snipper in je hand en kijk of je ergens op de grond of in de berm / het bos, waar je dan ook bent, iets ziet met dezelfde kleur of een stukje van dezelfde kleur. Maak er een foto van of raap het op als dit kan. Probeer op deze manier zoveel mogelijk kleuren te vinden. Je vindt vast veel kleuren, de hele wereld is gekleurd! Maak thuis een (digitale) collage van je vondsten, dat wordt zeker een kleurrijk geheel.