Even bijkomen in ’t groen

24-06-2022

De zomer is losgebarsten, in de natuur, maar ook in het sociale leven heb ik het gevoel. Veel dingen te doen, veel gezelligheid, tis een drukte van jewelste. Mensen komen weer volop bij elkaar nu het weer kan en willen tonen wat ze doen. Dit uit zich in (inhaal)feestjes, voorstellingen, exposities. Leuk maar soms ook veel. Tenminste voor mij wel. In de tuin werken of door het bos wandelen is voor mij een goede manier om bij te komen. Me omringen met tinten groen. Mijn eindwerk voor de Academie voor Schone Kunsten in Arendonk sluit hierbij aan. Het is een ‘groene schulp’ geworden. Een schulp van blad waar ik met mijn hoofd in kan gaan staan. Even ‘stillen’, een moment voor mezelf. Met m’n hoofd in het groen wordt ik weer rustig en kan ik er weer tegenaan. Een fijne zomer allemaal!

Inspiratiekaart 'Het groene hart'

De lente is nu echt losgebarsten! De regen en het warmere weer heeft alles in 'no time' tot leven gebracht. Je kunt nu buiten dan ook heel veel tinten groen vinden. Die vele tinten verdwijnen als het echt zomer wordt, dan is alles meer dezelfde tint en ook een diepere kleur groen. Dat bedenk ik niet, das echt waar, let er maar eens op. Verzamel buiten 5 verschillende tinten groen. Dit kunnen bladeren zijn, bloemschermen, grassen etc. Pak dan een vel papier en waterverf. Schilder een hartje in het midden in de lichtste tint groen die je hebt gevonden. Meng dan de 2de tint groen en schilder een groter hart in deze tint om het eerste hart. Meng zo ook de andere tinten groen totdat je een groot groen hart hebt in 5 tinten groen. Laat drogen en knip het hart uit. Leg de gevonden natuurlijke tinten groen om het hart heen of rangschik ze er bovenop.