Even bijkomen in ’t groen

24-06-2022

De zomer is losgebarsten, in de natuur, maar ook in het sociale leven heb ik het gevoel. Veel dingen te doen, veel gezelligheid, tis een drukte van jewelste. Mensen komen weer volop bij elkaar nu het weer kan en willen tonen wat ze doen. Dit uit zich in (inhaal)feestjes, voorstellingen, exposities. Leuk maar soms ook veel. Tenminste voor mij wel. In de tuin werken of door het bos wandelen is voor mij een goede manier om bij te komen. Me omringen met tinten groen. Mijn eindwerk voor de Academie voor Schone Kunsten in Arendonk sluit hierbij aan. Het is een ‘groene schulp’ geworden. Een schulp van blad waar ik met mijn hoofd in kan gaan staan. Even ‘stillen’, een moment voor mezelf. Met m’n hoofd in het groen wordt ik weer rustig en kan ik er weer tegenaan. Een fijne zomer allemaal!

Inspiratiekaart 'Geluid'

De eerste maanden van het jaar verlangen we vaak naar de lente. De lente met al haar frisse kleuren, vogelgeluiden, nieuw leven. Het duurt alleen nog even voordat het zover is! Ook in de winter zijn er vogelgeluiden en andere geluiden te horen. Probeer de volgende oefening maar eens uit. Zoek een plek in de natuur waar je even rustig stil kunt worden. Ga staan met je ogen dicht en neem een moment om 'te stillen'. Ga dan luisteren naar wat je hoort. Probeer een tiental verschillende geluiden te onderscheiden. Dit kunnen natuurgeluiden zijn zoals de wind, vogels, regen, gekraak van bladeren, maar ook verkeersgeluiden, stemmen..... Laat je verrassen door de diversiteit van de geluiden van de winter!