Even bijkomen in ’t groen

24-06-2022

De zomer is losgebarsten, in de natuur, maar ook in het sociale leven heb ik het gevoel. Veel dingen te doen, veel gezelligheid, tis een drukte van jewelste. Mensen komen weer volop bij elkaar nu het weer kan en willen tonen wat ze doen. Dit uit zich in (inhaal)feestjes, voorstellingen, exposities. Leuk maar soms ook veel. Tenminste voor mij wel. In de tuin werken of door het bos wandelen is voor mij een goede manier om bij te komen. Me omringen met tinten groen. Mijn eindwerk voor de Academie voor Schone Kunsten in Arendonk sluit hierbij aan. Het is een ‘groene schulp’ geworden. Een schulp van blad waar ik met mijn hoofd in kan gaan staan. Even ‘stillen’, een moment voor mezelf. Met m’n hoofd in het groen wordt ik weer rustig en kan ik er weer tegenaan. Een fijne zomer allemaal!

Inspiratiekaart 'Winter'

Het lied van de winter. Ga naar buiten en neem een stevig wit papier mee en een potlood. Zoek een stille plek op en ga zitten of sta stil. Luister naar de geluiden van de winter. Om nog beter te kunnen luisteren, gebruik je de techniek van het 'stillen'. Sluit je ogen en plaats je handen als kommetjes achter je oren. Luister nu naar de geluiden om je heen. Krakende takken, de wind, vogels, menselijke geluiden... Open je ogen weer en teken de geluiden die je hoort op het papier, zodat je 'het lied van de winter' krijgt. De wind kan een golvende lijn worden, vogelgeluiden kunnen puntjes en streepjes worden... Harde geluiden teken je groot en dik, zachte geluiden dun. Stilte kan een lange rechte lijn of een onderbreking worden. Een plotseling geluid een dikke stip of een vlek. Neem je tekening mee naar binnen en werk uit door de lijnen een kleur te geven of te verduidelijken.