Een nieuwe start

07-09-2023

De zomervakantie is weer voorbij, het nieuwe trainingsjaar is gestart. Fijn om weer aan de slag te gaan, ik heb veel zin in dit jaar. Inschrijven voor de jaartraining ‘Contact met je natuur’ kan niet meer, deze groepen zijn al gestart of doen dat heel binnenkort. Wil je toch later instromen? Bel of mail me dan even, dan kijk ik wat ik kan doen.

In oktober starten de groepen van de herfsttraining. Spannend, nieuwe opzet, een nieuw begin! De dinsdaggroep zit vol, op donderdag kunnen nog wat mensen mee komen doen. Dus aarzel niet langer en schrijf je in! Binnenkort ga ik nog reclame maken voor de nieuwe trainingen op Instagram en misschien ook in een papieren medium. Of misschien kom je de flyers wel tegen, die leg ik ook her en der neer. Niet mijn sterkste kant, reclame maken, maar ik doe een poging.

Ik wens je een fijne start na deze vakantie met het weer vinden van structuur in de dag. Wat jouw invulling van de dag ook is: zorgen voor huis en haard, werken, mantelzorgen, vrijwilligerswerk, een opleiding…..Succes met alles wat je doet en misschien ontmoet ik je hier in de herfst, winter, lente of zomer tijdens een training. Welkom!

Inspiratiekaart 'Herfst'

Hoera, het is weer herfst! Een seizoen waarin er veel verandert in de natuur: bladeren verkleuren en vallen van de bomen, paddenstoelen verschijnen, bloemen laten hun zaden vallen, het licht wordt zachter, de lucht vochtiger. Dieren en planten bereiden zich voor op de komende winter. Een ideale tijd om met een mand of tas het bos in te gaan en herfstschatten te verzamelen. Een leuke manier om dit te doen is via een 'scavenger hunt'. Een soort speurtocht in de natuur. Maak hiervoor voordat je vertrekt een lijstje met materialen die je wilt vinden. Een tiental stuks is voldoende. Wat kun je zoal op het lijstje zetten? Een eikel, een geel herfstblad, een groen glimmend blad, een stukje schors, een veer, een rode bes, een dennenappel, een grasspriet, een tak en een uitgebloeide bloem. Of 10 materialen met geur of 10 groentinten of 10 eikels van klein naar groot. Je kunt eindeloos variëren. Met kinderen is het altijd een succes. Maak weer thuis een plekje vrij voor je verzamelde materialen. Zo haal je de herfst een beetje in huis.