Daadkracht en moed

03-02-2020

De vaderkaart in het KinderKompas gaat over de linkerhersenhelft: daadkracht, moed, vechtlust, intelligentie, het rationele, het logisch denken. De geest. Op de tekening van deze kaart zie je aan de linkerkant voorbeelden van dingen waar je je linkerhersenhelft deze maand voor zou kunnen inzetten. Zo hoef je de kaart niet te gebruiken, maar misschien is het een mooie uitdaging. Ik ga zelf hier een poging doen. Bovenin zie ik een halve cirkelvorm met een boom en een deel van een vijver. Hoe zou ik deze tekening interpreteren als het over mij gaat? Ik ga aan het werk voor het behoud van de natuur deze maand! Ik ga deze maand enkele concrete daden doen. Zoals? Plastic opruimen in m’n straat, nu eindelijk eens m’n Rabobank rekening omzetten in een Triodos rekening, geen groenten meer in plastic verpakkingen kopen en nog minder vlees eten. Bam, dat ga ik doen. Middenin staat een tekening van een berglandschap met een vlaggetje op de top. Kan ik een nieuw vlaggetje plaatsen, een nieuw doel bepalen, bij voorkeur eentje waar moed voor nodig is? Daar ga ik over nadenken. Een zomervakantie plannen in de bergen kan natuurlijk ook, is veel makkelijker sowieso. Maar dat vergt geen moed, dus nee das niet goed genoeg. De onderste cirkel heeft te maken met reizen in de ruimte, met je blik verruimen. Reizen in de ruimte is niets voor mij, ik sta het liefst met beide benen op de grond. M’n blik verruimen, das wel iets waar ik wat mee kan. Ik ga op zoek naar een activiteit / bijeenkomst / korte training / boek waar ik nieuwe inzichten kan opdoen of nieuwe mensen ga ontmoeten. Wordt vervolgd. Vind jij ook eens uit hoe je deze maand je linker hersenhelft aan het werk kan zetten. Steek je handen uit de mouwen of ga iets doen wat je eigenlijk niet durft. Succes!

Inspiratiekaart 'Het groene hart'

De lente is nu echt losgebarsten! De regen en het warmere weer heeft alles in 'no time' tot leven gebracht. Je kunt nu buiten dan ook heel veel tinten groen vinden. Die vele tinten verdwijnen als het echt zomer wordt, dan is alles meer dezelfde tint en ook een diepere kleur groen. Dat bedenk ik niet, das echt waar, let er maar eens op. Verzamel buiten 5 verschillende tinten groen. Dit kunnen bladeren zijn, bloemschermen, grassen etc. Pak dan een vel papier en waterverf. Schilder een hartje in het midden in de lichtste tint groen die je hebt gevonden. Meng dan de 2de tint groen en schilder een groter hart in deze tint om het eerste hart. Meng zo ook de andere tinten groen totdat je een groot groen hart hebt in 5 tinten groen. Laat drogen en knip het hart uit. Leg de gevonden natuurlijke tinten groen om het hart heen of rangschik ze er bovenop.