Training KinderKompas in 1 dag

Hoe kun je een kind echt zien als je blik gekleurd is door zijn gedrag of diagnose? Hoe kun je signaleren wat er echt speelt als je een voorbedacht plan hebt? Ons volwassen denken staat direct contact met het kind vaak in de weg. Dat belemmert duiding van het gedrag. En het kind voelt zich niet echt gezien of gehoord, waardoor het zijn eigenheid niet laat zien.

De training KinderKompas in 1 dag leert je om door middel van spontaniteit, natuur en creativiteit een diepgaand en direct contact  met het kind op gang te brengen.

Voor wie is deze training?

Deze training is er voor (spel)therapeuten, kindercoaches en leerkrachten in het regulier of speciaal onderwijs:

 • Je wilt leren hoe je wakkerder wordt voor het kind achter de stoornis of het verhaal
 • Je wilt leren hoe je direct contact met een kind op gang kunt brengen m.b.v. creativiteit en natuurlijke materialen
 • Je wilt leren hoe je losser en spontaner om kunt gaan met creatieve coaching situaties
 • Je wilt het gedrag van het kind kunnen duiden, zodat je sneller tot de kern komt
 • Je wilt leren vertrouwen op wat er in het moment gebeurt tijdens coaching situaties
 • Je wilt leren hoe je kunt improviseren met huis-, tuin- en keukenmaterialen
 • Je wilt leren hoe je de eigenheid van het kind boven tafel krijgt met creativiteit

Wat doe je tijdens de training?

Tijdens de dag oefen je samen met de andere deelnemers je eigen speelsheid. Je traint je vaardigheden in het omgaan met spontaniteit, natuur en creativiteit. Je gaat op basis van opdrachten zelf creatief aan de slag met materialen uit de natuur.

Je leert het KinderKompas gebruiken zoals het bedoeld is. Ook het uitwisselen van ervaringen en het evalueren krijgt voldoende tijd en ruimte. Zo verzamel je tijdens de training zo veel mogelijk handvaten om het KinderKompas in te zetten bij je werk.

Wat verandert er als je de training hebt gedaan?

 • Je durft intuïtiever te werk te gaan
 • Je gebruikt je eigen kracht in plaats van strakke methodes of systemen
 • Je wordt ‘wakkerder’ voor het kind
 • Je maakt echt contact met het kind, je zíet het kind

Waar is de training en hoe lang duurt deze?

De training vindt plaats in en rondom de verbouwde schuur van Meer Tinten Groen in Someren (Noord-Brabant), midden in het groen, weg van de drukte van alledag. Je werkt van 10.00 tot 16.00 uur.

Kiezen: KinderKompaskaart van de maand september

Kies je pad. "Ik zit te piekeren". Daarom ga je wandelen. Zit je met een vraagstuk, ga dan na welke opties je precies hebt. Schrijf ze kort op. Kies de 3 meest aantrekkelijke uit. Ga naar buiten en vind een kruispunt met minimaal 3 paden of wegen. Ga op het kruispunt staan. Kijk wat je ziet en wat je opvalt aan de verschillende paden. Bepaal welk pad voor welke optie staat. Loop de paden 1 voor 1 in. Stel jezelf de volgende vragen: wat zie ik, wat valt me op, wat voel ik terwijl ik hier loop, wat zou ik graag willen doen op dit pad (huppelen, rennen, langzaam lopen, van het pad afgaan, pad volgen...)? Doe het ook! Terug op het kruispunt stel je jezelf nog 2 vragen: wat is je het meest opgevallen aan ieder pad en welk pad heeft je voorkeur? Kun je nu kiezen voor de keuze die bij dit pad hoort? DOE deze opdracht en laat je verrassen door wat je meemaakt. Succes verzekerd :)

Lees meer