Training KinderKompas in 1 dag

Hoe kun je een kind echt zien als je blik gekleurd is door zijn gedrag of diagnose? Hoe kun je signaleren wat er echt speelt als je een voorbedacht plan hebt? Ons volwassen denken staat direct contact met het kind vaak in de weg. Dat belemmert duiding van het gedrag. En het kind voelt zich niet echt gezien of gehoord, waardoor het zijn eigenheid niet laat zien.

De training KinderKompas in 1 dag leert je om door middel van spontaniteit, natuur en creativiteit een diepgaand en direct contact  met het kind op gang te brengen. Omdat vrijwel alle KinderKompassen inmiddels verkocht en in gebruik zijn, bied ik de training alleen nog op aanvraag aan. Bel of mail me even voor de mogelijkheden.

Voor wie is deze training?

Deze training is er voor (spel)therapeuten, kindercoaches en leerkrachten in het regulier of speciaal onderwijs:

 • Je wilt leren hoe je wakkerder wordt voor het kind achter de stoornis of het verhaal
 • Je wilt leren hoe je direct contact met een kind op gang kunt brengen m.b.v. creativiteit en natuurlijke materialen
 • Je wilt leren hoe je losser en spontaner om kunt gaan met creatieve coaching situaties
 • Je wilt het gedrag van het kind kunnen duiden, zodat je sneller tot de kern komt
 • Je wilt leren vertrouwen op wat er in het moment gebeurt tijdens coaching situaties
 • Je wilt leren hoe je kunt improviseren met huis-, tuin- en keukenmaterialen
 • Je wilt leren hoe je de eigenheid van het kind boven tafel krijgt met creativiteit

Wat doe je tijdens de training?

Tijdens de dag oefen je samen met de andere deelnemers je eigen speelsheid. Je traint je vaardigheden in het omgaan met spontaniteit, natuur en creativiteit. Je gaat op basis van opdrachten zelf creatief aan de slag met materialen uit de natuur.

Je leert het KinderKompas gebruiken zoals het bedoeld is. Ook het uitwisselen van ervaringen en het evalueren krijgt voldoende tijd en ruimte. Zo verzamel je tijdens de training zo veel mogelijk handvaten om het KinderKompas in te zetten bij je werk.

Wat verandert er als je de training hebt gedaan?

 • Je durft intuïtiever te werk te gaan
 • Je gebruikt je eigen kracht in plaats van strakke methodes of systemen
 • Je wordt ‘wakkerder’ voor het kind
 • Je maakt echt contact met het kind, je zíet het kind

Waar is de training en hoe lang duurt deze?

De training vindt plaats in en rondom de verbouwde schuur van Meer Tinten Groen in Someren (Noord-Brabant), midden in het groen, weg van de drukte van alledag. Je werkt van 10.00 tot 16.00 uur.

Kind: KinderKompaskaart van september

Struintocht. Maak een struintocht. Ga hiervoor wandelen zonder doel. sla willekeurig een pad in, loop langs paden, doorkruis een weiland of park, loop kriskras door een bos. Struin liefst zonder tijdslimiet. Neem in ieder geval de tijd en kijk goed rond. Zet je oren, ogen, neus, handen en voeten aan. Wat is er te beleven in de lucht, ver weg? Wat gebeurt er om je heen op de grond, dicht bij je voeten? Wat voor dieren zie je allemaal onderweg? Wat groeit en bloeit er? Verzamel in je broekzak een paar vondsten. Geef deze bij thuiskomst een plekje in je huis of stop ze bij elkaar in een pot of doosje als herinnering aan je tocht.

Lees meer