Training Contact met je natuur

Zoals de natuur laat zien wat er speelt, zo laat je eigen creativiteit jou zien wat er speelt. Zodat je jezelf beter snapt. Maar wie is er als volwassene nog onbezorgd creatief?

Het is moeilijk om los te komen van het drukke leven van alledag. Tijd is kostbaar en schaars. Keuzes worden verstandelijk gemaakt en moeten tot resultaat leiden. Er is niemand die je leert hoe je als volwassene speelser kunt handelen. Dan kun je je wel eens ongeïnspireerd en gestrest voelen en niet goed weten wat je écht wilt. Precies daarom is er de training Contact met je natuur.

De training is overigens voor iedereen een aanrader. Ook al loopt alles op rolletjes en voel je je kiplekker dan nog is het heerlijk om af en toe weg van alles te zijn. Even pas op de plaats, inspiratie opdoen en creatief bezig zijn in en met de natuur. Zodat je fris en energiek blijft.

Voor wie is deze training?

 • Je wilt tijd voor jezelf reserveren en je creativiteit ontwikkelen in een groene omgeving.
 • Je wilt wel creatiever bezig zijn, maar je zit vast in je dagelijkse patronen.
 • Je wilt meer verbondenheid met de natuur ervaren, maar zit vaker binnen dan buiten.
 • Je wilt wel met kinderen naar buiten om iets te doen, maar weet niet hoe of wat.
 • Je vindt creativiteit belangrijk voor jezelf of (je) kinderen maar weet er geen start mee te maken.
 • Je wilt meer eigenheid kwijt in door jouw gemaakte werkstukken.
 • Je wilt je openen voor je eigen intuïtie, zodat je keuzes kunt maken die bij je passen.
 • Je wilt een grotere rol voor de natuur in je eigen leven of in dat van kinderen.

Wat doe je tijdens de training?

Je focust 10 ochtenden (verspreid over een jaar) op jouw creatieve ontwikkeling en unieke talenten. Je gaat aan de slag met materialen uit de natuur. Alles wat je maakt is uniek. Je wordt er blij van en je creativiteit gaat weer stromen. Van nature is iedereen creatief! Je krijgt de kans om te (her)ontdekken hoe jouw creativiteit zich laat zien.

Wat verandert er als je de training doet?

 • Je neemt meer ruimte voor de ontwikkeling van je eigen creativiteit
 • Je hebt meer oog voor de natuur, je ziet meer
 • Je wordt ‘wakkerder’ voor de seizoenen en hoe je daarin kunt meebewegen
 • Je durft meer los te laten en spontaner te zijn
 • Je kijkt anders naar jezelf en anderen
 • Je hebt beter in kaart wat er in je leven speelt
 • Je ervaart meer rust
 • Je weet (weer) dat het gaat om het plezier van iets maken, het doen, en niet om het perfecte resultaat.

Waar is de training en hoe lang duurt deze?

De training vindt plaats in en rondom de verbouwde schuur van Meer Tinten Groen in Someren (Noord-Brabant), midden in het groen, weg van de drukte van alledag. Je werkt van 9.00 tot 11.30 uur.

Wil je het werk van cursisten een keer bekijken en hen spreken? Kom dan naar de jaarlijkse expositie! Dit jaar is de expositie “Buiten Beeld” op zondag 24 juni, van 12.00 – 16.00 uur. Er wordt divers werk getoond in een bijzondere mix van natuur en met invloeden van de kunstenaars Andy Goldsworthy, Christo en Keith Haring. Soms speels en kleurrijk, dan weer verstild en puur.

Hoe ervaren deelnemers de training ‘Contact met je natuur’?

Liesbeth Rompen Pleegzorgmedewerker

“Ik heb weer contact met mijn ‘vergeten’ natuur, de training is een ontdekkingstocht in de breedste zin van het woord.”

Petra Achten-Keijzers Zelfstandig ondernemer, Kinderopvang Pinkeltjesland

“De training stimuleert mijn creatieve ontwikkeling. Anders zou ik hier geen tijd aan besteden. Mijn ontwikkeling geef ik door aan mijn kinderen en de kinderen waar ik mee werk.”

Nancy Jenneskens Coach hoogsensitiviteit, Praktijk voor Levenslust

“Ik merk dat ik anders naar de natuur kijk, zie dingen die ik eerst niet zag. Dit werkt door in mijn dagelijks leven. Ik denk meer in oplossingen, ben creatiever en flexibeler. En het is gewoon ook ontzettend leuk!”

Kiezen: KinderKompaskaart van de maand september

Kies je pad. "Ik zit te piekeren". Daarom ga je wandelen. Zit je met een vraagstuk, ga dan na welke opties je precies hebt. Schrijf ze kort op. Kies de 3 meest aantrekkelijke uit. Ga naar buiten en vind een kruispunt met minimaal 3 paden of wegen. Ga op het kruispunt staan. Kijk wat je ziet en wat je opvalt aan de verschillende paden. Bepaal welk pad voor welke optie staat. Loop de paden 1 voor 1 in. Stel jezelf de volgende vragen: wat zie ik, wat valt me op, wat voel ik terwijl ik hier loop, wat zou ik graag willen doen op dit pad (huppelen, rennen, langzaam lopen, van het pad afgaan, pad volgen...)? Doe het ook! Terug op het kruispunt stel je jezelf nog 2 vragen: wat is je het meest opgevallen aan ieder pad en welk pad heeft je voorkeur? Kun je nu kiezen voor de keuze die bij dit pad hoort? DOE deze opdracht en laat je verrassen door wat je meemaakt. Succes verzekerd :)

Lees meer