Training Contact met je natuur

Meer Tinten Groen geeft al meer dan 10 jaar trainingen in creativiteit. Tijdens de training “Contact met je Natuur” ga je concreet en onderzoekend aan de slag. Het proces staat centraal, resultaat is niet belangrijk. Je zintuigen worden aangesproken en een grote variatie aan technieken wordt gebruikt (tekenen, schilderen, vilten, boetseren, mixed media, textiele werkvormen). Je hoeft geen ervaring te hebben om mee te kunnen doen. Je mag wel ervaring hebben natuurlijk. Daar bouwen we dan op verder. Al doende leer je. Natuur en kunst zitten verweven in de training, je verbindt je eigen creativiteit met natuur en kunst. Wat je maakt is uniek en persoonlijk. Je komt steeds meer in contact met jouw natuurlijke manier van werken. Om dit te bereiken is het nodig om je vertrouwde manier van werken af en toe te verlaten. De training voelt als wandelen op een kronkelend bospad, op een aangename manier. En net als je denkt: “Wat heerlijk dit pad!”, slaan we een ander bospad in om dit  te verkennen.

 

 

Voor wie is deze training?

 • Je wilt tijd voor jezelf reserveren en je creativiteit ontwikkelen in een groene omgeving.
 • Je wilt wel creatiever bezig zijn, maar je zit vast in je dagelijkse patronen.
 • Je wilt meer verbondenheid met de natuur ervaren, maar zit vaker binnen dan buiten.
 • Je wilt wel met kinderen naar buiten om iets te doen, maar weet niet hoe of wat.
 • Je vindt creativiteit belangrijk voor jezelf of (je) kinderen maar weet er geen start mee te maken.
 • Je wilt meer eigenheid kwijt in door jouw gemaakte werkstukken.
 • Je wilt je openen voor je eigen intuïtie, zodat je keuzes kunt maken die bij je passen.
 • Je wilt een grotere rol voor de natuur in je eigen leven of in dat van kinderen.

Wat doe je tijdens de training?

Je focust 10 ochtenden (verspreid over een jaar) op jouw creatieve ontwikkeling en unieke talenten. Je gaat aan de slag met materialen uit de natuur, tekent, schildert, vilt, werkt met klei… Je krijgt veel verschillende materialen en technieken aangeboden. De ochtend zit vol, je wordt goed aan het werk gezet. Alles wat je maakt is uniek. Je wordt er blij van en je creativiteit gaat weer stromen. Van nature is iedereen creatief! Je krijgt de kans om te (her)ontdekken hoe jouw creativiteit zich laat zien. Iedere 3 maanden staat een andere kunstenaar of kunststroming centraal. Wat je maakt is een combinatie van natuur, kunst en eigen inbreng. Resultaat doet er niet toe, het gaat om het plezier en het doen.

Wat verandert er als je de training doet?

 • Je neemt meer ruimte voor de ontwikkeling van je eigen creativiteit
 • Je hebt meer oog voor de natuur, je ziet meer
 • Je wordt ‘wakkerder’ voor de seizoenen en hoe je daarin kunt meebewegen
 • Je durft meer los te laten en spontaner te zijn
 • Je kijkt anders naar jezelf en anderen
 • Je hebt beter in kaart wat er in je leven speelt
 • Je ervaart meer rust
 • Je weet (weer) dat het gaat om het plezier van iets maken, het doen, en niet om het perfecte resultaat.

Waar is de training en hoe lang duurt deze?

De training vindt plaats in en rondom de verbouwde schuur van Meer Tinten Groen in Someren (Noord-Brabant), midden in het groen, weg van de drukte van alledag. Je werkt van 9.30 tot 12.00 uur.

De vaste trainingsgroepen starten ieder jaar in september. Soms kun je later instromen als er plek is. Ook verzorg ik voor kleine groepen trainingen en workshops op maat. Dus behalve op de geplande data zijn er activiteiten en mogelijkheden. Bel of mail me gewoon en dan bespreken we wat er kan.

Wil je het werk van cursisten een keer bekijken en hen spreken? Kom dan naar de jaarlijkse expositie of het open atelier in juli! De datum voor 2023 volgt nog.

Je kunt me overigens jaarrond mailen info@meertintengroen.nl of bellen 06-11886126 voor meer informatie of een afspraak om de trainingsruimte te bezoeken. Ik hoor graag van je.

Inspiratiekaart 'Energie'

Alle kleuren van de regenboog. Iedere kleur heeft een eigen karakter, een eigen energie. Ik word altijd vrolijk van veel verschillende kleuren bij elkaar, daar krijg ik energie van. In de natuur kun je veel kleuren vinden, zeker als je goed kijkt. Een manier om veel verschillende stukjes kleur te vinden is door een wandeling te maken waarbij je kleurensnippers (die je vooraf uit bijv. een tijdschrift hebt gescheurd) meeneemt. Dus een snipper rood, geel, blauw, oranje, groen, paars, en als je wilt nog andere kleuren die je aanspreken. Stop de snippers kleur in een envelop. Nu kun je op pad. Pak een snipper in je hand en kijk of je ergens op de grond of in de berm / het bos, waar je dan ook bent, iets ziet met dezelfde kleur of een stukje van dezelfde kleur. Maak er een foto van of raap het op als dit kan. Probeer op deze manier zoveel mogelijk kleuren te vinden. Je vindt vast veel kleuren, de hele wereld is gekleurd! Maak thuis een (digitale) collage van je vondsten, dat wordt zeker een kleurrijk geheel.