Training Contact met je natuur

Zoals de natuur laat zien wat er speelt, zo laat je eigen creativiteit jou zien wat er speelt. Zodat je jezelf beter snapt. Maar wie is er als volwassene nog onbezorgd creatief?

Het is moeilijk om los te komen van het drukke leven van alledag. Tijd is kostbaar en schaars. Keuzes worden verstandelijk gemaakt en moeten tot resultaat leiden. Er is niemand die je leert hoe je als volwassene speelser kunt handelen. Dan kun je je wel eens ongeïnspireerd en gestrest voelen en niet goed weten wat je écht wilt. Precies daarom is er de training Contact met je natuur.

De training is overigens voor iedereen een aanrader. Ook al loopt alles op rolletjes en voel je je kiplekker dan nog is het heerlijk om af en toe weg van alles te zijn. Even pas op de plaats, inspiratie opdoen en creatief bezig zijn in en met de natuur. Zodat je fris en energiek blijft.

Voor wie is deze training?

 • Je wilt tijd voor jezelf reserveren en je creativiteit ontwikkelen in een groene omgeving.
 • Je wilt wel creatiever bezig zijn, maar je zit vast in je dagelijkse patronen.
 • Je wilt meer verbondenheid met de natuur ervaren, maar zit vaker binnen dan buiten.
 • Je wilt wel met kinderen naar buiten om iets te doen, maar weet niet hoe of wat.
 • Je vindt creativiteit belangrijk voor jezelf of (je) kinderen maar weet er geen start mee te maken.
 • Je wilt meer eigenheid kwijt in door jouw gemaakte werkstukken.
 • Je wilt je openen voor je eigen intuïtie, zodat je keuzes kunt maken die bij je passen.
 • Je wilt een grotere rol voor de natuur in je eigen leven of in dat van kinderen.

Wat doe je tijdens de training?

Je focust 10 ochtenden (verspreid over een jaar) op jouw creatieve ontwikkeling en unieke talenten. Je gaat aan de slag met materialen uit de natuur, tekent, schildert, vilt, werkt met klei… Je krijgt veel verschillende materialen en technieken aangeboden. De ochtend zit vol, je wordt goed aan het werk gezet. Alles wat je maakt is uniek. Je wordt er blij van en je creativiteit gaat weer stromen. Van nature is iedereen creatief! Je krijgt de kans om te (her)ontdekken hoe jouw creativiteit zich laat zien. Iedere 3 maanden staat een andere kunstenaar of kunststroming centraal. Wat je maakt is een combinatie van natuur, kunst en eigen inbreng. Resultaat doet er niet toe, het gaat om het plezier en het doen.

Wat verandert er als je de training doet?

 • Je neemt meer ruimte voor de ontwikkeling van je eigen creativiteit
 • Je hebt meer oog voor de natuur, je ziet meer
 • Je wordt ‘wakkerder’ voor de seizoenen en hoe je daarin kunt meebewegen
 • Je durft meer los te laten en spontaner te zijn
 • Je kijkt anders naar jezelf en anderen
 • Je hebt beter in kaart wat er in je leven speelt
 • Je ervaart meer rust
 • Je weet (weer) dat het gaat om het plezier van iets maken, het doen, en niet om het perfecte resultaat.

Waar is de training en hoe lang duurt deze?

De training vindt plaats in en rondom de verbouwde schuur van Meer Tinten Groen in Someren (Noord-Brabant), midden in het groen, weg van de drukte van alledag. Je werkt van 9.00 tot 11.30 uur.

De vaste trainingsgroepen starten ieder jaar in september. Soms kun je later instromen als er plek is. Ook verzorg ik voor kleine groepen trainingen en workshops op maat. Dus behalve op de geplande data zijn er mogelijkheden. Bel of mail me gewoon en dan  bespreken we wat er kan.

Er is meer mogelijk en ik doe meer dan wat er op deze website staat. 

Wil je het werk van cursisten een keer bekijken en hen spreken? Kom dan naar de jaarlijkse expositie in juli! Helaas gaat de expositie in 2021 weer niet door. We vinden het nog net te vroeg om de deuren voor iedereen open te zetten. Ik puzzel nog op een alternatief voor mensen die kennis willen maken met de training en/of met Meer Tinten Groen. Binnenkort vind je hier meer informatie over op deze plek.

Je kunt me overigens jaarrond mailen info@meertintengroen.nl of bellen 06-11886126 voor meer informatie of een afspraak om de trainingsruimte te bezoeken. Ik hoor graag van je.

Hoe ervaren deelnemers de training ‘Contact met je natuur’?

Liesbeth Rompen Pleegzorgmedewerker

“Ik heb weer contact met mijn ‘vergeten’ natuur, de training is een ontdekkingstocht in de breedste zin van het woord.”

Petra Achten-Keijzers Zelfstandig ondernemer, Kinderopvang Pinkeltjesland

“De training stimuleert mijn creatieve ontwikkeling. Anders zou ik hier geen tijd aan besteden. Mijn ontwikkeling geef ik door aan mijn kinderen en de kinderen waar ik mee werk.”

Nancy Jenneskens Coach hoogsensitiviteit, Praktijk voor Levenslust

“Ik merk dat ik anders naar de natuur kijk, zie dingen die ik eerst niet zag. Dit werkt door in mijn dagelijks leven. Ik denk meer in oplossingen, ben creatiever en flexibeler. En het is gewoon ook ontzettend leuk!”

Kind: KinderKompaskaart van september

Struintocht. Maak een struintocht. Ga hiervoor wandelen zonder doel. sla willekeurig een pad in, loop langs paden, doorkruis een weiland of park, loop kriskras door een bos. Struin liefst zonder tijdslimiet. Neem in ieder geval de tijd en kijk goed rond. Zet je oren, ogen, neus, handen en voeten aan. Wat is er te beleven in de lucht, ver weg? Wat gebeurt er om je heen op de grond, dicht bij je voeten? Wat voor dieren zie je allemaal onderweg? Wat groeit en bloeit er? Verzamel in je broekzak een paar vondsten. Geef deze bij thuiskomst een plekje in je huis of stop ze bij elkaar in een pot of doosje als herinnering aan je tocht.

Lees meer