Coachingmethode het KinderKompas

Hoe vind je op een speelse en creatieve manier ingang bij een kind dat even zijn eigen richting kwijt is? Ga je te oppervlakkig te werk, dan dring je niet door tot de kern van het probleem. De echte oplossingen blijven buiten je gezichtsveld. Ga je te cognitief te werk, dan stuit je op weerstand van het kind en kom je geen stap verder. Met alle frustraties van dien.

Voor wie is het KinderKompas?

Het KinderKompas wordt aangeboden aan (spel)therapeuten, kindercoaches en leerkrachten in het regulier of speciaal onderwijs. Het is gemaakt voor 1-op-1 begeleiding maar kan ook in groepen gebruikt worden. Vanwege het therapeutische karakter is het alleen beschikbaar voor professionals. Het KinderKompas bestaat uit vier onderdelen: een houten spelbord met draaipijl,  wijzerkaarten die corresponderen met het spelbord, een methodeboek en een doe-dobbelsteen. Alle onderdelen zitten bij elkaar in een katoenen rugzak verpakt.

Wat doet het KinderKompas?

Het KinderKompas is een kant-en-klare coachingmethode in spelvorm. Je brengt er snel een laagdrempelig maar diepgaand, basaal contact met het kind mee tot stand. Door de bijzondere spelvorm ontdek je direct wat er op dat moment aandacht nodig heeft. Je signaleert wat er onder de oppervlakte speelt en je helpt het kind te aarden. Daarna kies je samen de juiste richting.

Waarom werkt het?

Je doet het spel zonder een door jou bedacht plan, waardoor er een gelijkwaardige relatie ontstaat tussen jou en het kind. Dat bevordert het contact. En omdat het spel een zekere sturing geeft, zijn jij en het kind maximaal gefocust op het moment.

Tegelijk brengt het spel creativiteit en flexibiliteit via diverse doe-opdrachten in en met de natuur. Er is dus ruimte voor eigen interpretatie én volop gelegenheid voor het kind om zich op eigen individuele wijze uit te drukken. Kortom: het kind kan er zijn eigenheid volledig in kwijt. Dit biedt jou veel aanknopingspunten voor diepgaand contact, dat aansluit bij de aard van het kind.

Bestel het KinderKompas

Geïnteresseerd? Bestel dan nu het KinderKompas.

Het KinderKompas kost € 74,50 ex btw + 6,50 voor bezorging binnen Nederland. Dat is € 98,– in totaal (inclusief btw). Je betaalt via iDeal. Na je betaling wordt het KinderKompas binnen 2 werkdagen verzonden.

Bestel het KinderKompas

Hoe ervaren kinderprofessionals het KinderKompas?

Natascha Bruti Thee met Koekjes

“Supergave tekeningen met tal van mogelijkheden. Ik heb ze zelfs bij kinderyoga gebruikt. De hele wereld van het kind zit erin verweven met alle onderwerpen waar ze mee in aanraking komen.”

Frances van de Ven Speltherapie Frances van de Ven

“Het KinderKompas is een mooie combinatie van toeval / vrijheid en het bieden van een kader. Dit biedt het kind veiligheid, maakt het spel spannend op een veilige manier.”

Marleen Garenfeldt- van de Boomen Kindbegeleiding Marleen

“Kenmerkend vind ik dat je er altijd een richting mee op kan. Wat voor kind je ook in je praktijk krijgt, je krijgt niet direct het gevoel dat je moet praten over zware onderwerpen. Toch vertellen kinderen onbewust heel veel of laten het zien in de opdrachten.”

Kind: KinderKompaskaart van september

Struintocht. Maak een struintocht. Ga hiervoor wandelen zonder doel. sla willekeurig een pad in, loop langs paden, doorkruis een weiland of park, loop kriskras door een bos. Struin liefst zonder tijdslimiet. Neem in ieder geval de tijd en kijk goed rond. Zet je oren, ogen, neus, handen en voeten aan. Wat is er te beleven in de lucht, ver weg? Wat gebeurt er om je heen op de grond, dicht bij je voeten? Wat voor dieren zie je allemaal onderweg? Wat groeit en bloeit er? Verzamel in je broekzak een paar vondsten. Geef deze bij thuiskomst een plekje in je huis of stop ze bij elkaar in een pot of doosje als herinnering aan je tocht.

Lees meer